Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina word nieuws gedeeld over Coronavirus (COVID-19) wat betrekking heeft op de gemeente Coevorden. 

6 juli 2020

Veiligheidsregio Drenthe Corona website

Veiligheidsregio Drenthe heeft een speciale pagina gelanceerd waar actuele maatregelen en antwoorden op uw vragen rondom Corona op staan. Deze website kunt u hier vinden: https://www.vrd.nl/coronavirus-in-drenthe.html

Naar het toilet in tijden van corona?

Via de HogeNood app kunt u een overzicht vinden van alle openbare toiletten in en rondom Coevorden.

Android link: https://play.google.com/store/apps/details?id=nu.hogenood

iPhone link: https://itunes.apple.com/app/id523502209?mt=8#

Bent u een ondernemer in Coevorden en heeft u een WC beschikbaar? Dan kunt u dit toilet zichtbaar maken in de app via deze link: https://www.hogenood.nu/toiladd.php

 

24 maart 2020

Drentse gemeenten en provincie willen ondernemers steunen die in de problemen komen door de effecten van corona

De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe willen samen optrekken bij het ondersteunen van ondernemers die getroffen worden door de effecten van Corona. Er wordt een aantal maatregelen verkend en uitgewerkt die kunnen worden ingezet om dit te doen. De Drentse maatregelen moeten bijdragen aan het versterken van de liquiditeitspositie van bedrijven en zzp’ers.

“We proberen om als gemeenten eenduidige maatregelen te treffen en deze af te stemmen met de provincie zodat Drentse ondernemers zo veel mogelijk hetzelfde worden behandeld.” Aldus Richard Korteland, burgemeester van Meppel en voorzitter van de portefeuille Economische zaken binnen de Vereniging van Drentse Gemeenten. “We denken aan maatregelen zoals het sneller betalen van facturen en het uitstellen van het sturen van rekeningen vanuit de gemeenten.”

De steunmaatregelen worden een aanvulling op het pakket dat het kabinet vorige week aangekondigd heeft. De komende week geven de Drentse wethouders en de gedeputeerde van economische zaken invulling aan deze maatregelen.

Drentse ondernemers kunnen nu al terecht bij www.ikbendrentsondernemer.nl met al hun vragen en informatie over actuele regelingen.

Volledige bericht hieronder te downloaden:

Persbericht – Drentse gemeenten en provincie willen ondernemers steunen

 

Wacht even voordat je weg gaat!

Zou je je willen abonneren op onze nieuwsbrief?
  • Nieuwe evenementen
  • Laatste nieuws
  • 1 a 2 x per maand een nieuwsbrief

Holler Box
Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang nieuws uit Coevorden!
Holler Box
X
X