Toerisme

Coevorden is een gebied vol verhalen!

 

De rijke historie van de stad en de omliggende dorpen is dan ook veelvuldig terug te vinden in diverse musea en attracties.

De vestingstad Coevorden is in haar geschiedenis regelmatig veroverd, vernietigd en weer opgebouwd. Dat roemruchte verleden ziet u in het Stedelijk Museum Coevorden. In Schoonoord is het Openluchtmuseum Ellert & Brammert. De reuzen Ellert en Brammert hielden in het gebied hun strooptochten. In het hol van de beide rovers wordt de legende uitgebeeld en gaat u voor een paar uur terug in de tijd.

In Coevorden is het ook voor kinderen één groot feest! Dat dacht u van een dagje op bezoek bij Kabouter Plop? Een spectaculaire dag tussen de cowboys? Kanovaren? Waterskiën? Skiën? Of… Ga voor de leukste tips en uitjes langs bij onze Toerist Info’s.

Bent u na uw dagje uit toe aan een snelle hap, een lekker drankje of een romantisch driegangendiner? In Coevorden kan dit allemaal. Van Grand Cafés, gezellig theetuinen tot exclusieve restaurants.

Ons cultuuraanbod is verrassend. Iedere maand kunt u kiezen uit diverse voorstellingen, concerten en exposities.

Als u Coevorden niet wilt verlaten met alleen mooie herinneringen, maar ook met een tastbaar souvenir? Dan nodige wij u uit één van de authentieke winkeltjes en/of kunstgalerieën. Het barst van de lokale souvenirs, streekproducten, taarten, Drentse vlaggen, beelden en kunstwerken.

Wij wensen u een heel fijn verblijf in Coevorden, gebied vol verhalen! Meer toeristische informatie kunt u vinden op www.magischdrenthe.nl.

Coevorden bereiken via:

Openbaar vervoer

Wacht even voordat je weg gaat!

Zou je je willen abonneren op onze nieuwsbrief?
  • Nieuwe evenementen
  • Laatste nieuws
  • 1 a 2 x per maand een nieuwsbrief

Holler Box
Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang nieuws uit Coevorden!
Holler Box
X
X