Toerisme

Coevorden is een gebied vol verhalen!

 

De rijke historie van de stad en de omliggende dorpen is dan ook veelvuldig terug te vinden in diverse musea en attracties.

De vestingstad Coevorden is in haar geschiedenis regelmatig veroverd, vernietigd en weer opgebouwd. Dat roemruchte verleden ziet u in het Stedelijk Museum Coevorden. In Schoonoord is het Openluchtmuseum Ellert & Brammert. De reuzen Ellert en Brammert hielden in het gebied hun strooptochten. In het hol van de beide rovers wordt de legende uitgebeeld en gaat u voor een paar uur terug in de tijd.

In Coevorden is het ook voor kinderen één groot feest! Dat dacht u van een dagje op bezoek bij Kabouter Plop? Een spectaculaire dag tussen de cowboys? Kanovaren? Waterskiën? Skiën? Of… Ga voor de leukste tips en uitjes langs bij onze Toerist Info’s.

Bent u na uw dagje uit toe aan een snelle hap, een lekker drankje of een romantisch driegangendiner? In Coevorden kan dit allemaal. Van Grand Cafés, gezellig theetuinen tot exclusieve restaurants.

Ons cultuuraanbod is verassend. Iedere maand kunt u kiezen uit diverse voorstellingen, concerten en exposities.

Als u Coevorden niet wilt verlaten met alleen mooie herinneringen, maar ook met een tastbaar souvenir? Dan nodige wij u uit één van de authentieke winkeltjes en/of kunstgalerieën. Het barst van de lokale souvenirs, streekproducten, taarten, Drentse vlaggen, beelden en kunstwerken.

Wij wensen u een heel fijn verblijf in Coevorden, gebied vol verhalen! Meer toeristische informatie kunt u vinden op www.magischdrenthe.nl.

Parkeren

Blauwe zone

In een deel van het centrum is een parkeerschrijfzone van kracht. Deze parkeerplaatsen herkent u aan de met blauw gemarkeerde lijnen in de bestrating. Op deze plekken mag u, op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur, maximaal twee uur parkeren. U gebruikt een parkeerschijf om aan te geven hoe laat u aankwam.

Parkeerterrein De Pampert

Gaat u naar Coevorden en wilt u langer dan twee uur parkeren? Dan kunt u uw auto het beste parkeren op parkeerplaats De Pampert. Dit parkeerterrein naast Zwembad De Swanenburg, heeft ruim tweehonderd plaatsen en ligt op een paar minuten lopen vanaf het centrum. U kunt op dit parkeerterrein de hele dag gratis parkeren.

Openbaar vervoer

U kunt Coevorden op verschillende manier bereiken met het openbaar vervoer. Zo kunt u per trein naar Coevorden komen vanaf de richtingen Zwolle en Emmen. Voor actuele vertrektijden van de trein verwijzen wij u naar www.arriva.nl Vanaf het station Coevorden loopt u rechtstreeks het centrum van de stad in.

Ook met de bus is Coevorden goed bereikbaar. De vervoerder in de regio Coevorden is Qbuzz. Meer informatie over het reizen per bus van en naar Coevorden kunt u vinden op www.ovbureau.nl.

 

X
X