Introductie Bedrijven Investerings Zone (BIZ) Centrum: werken aan een sterke binnenstad van Coevorden!

 

Centrummanagement Coevorden, met al haar aangesloten partijen, zet zich in voor ontwikkeling van de binnenstad van Coevorden. Dat doen we om de binnenstad aantrekkelijk, gezellig en leefbaar te houden, ervoor te zorgen dat ondernemers een goede bedrijfsvoering hebben en panden hun waarde blijven behouden. Op dit moment investeren we gezamenlijk in het centrum via inning van een reclamebelasting. We denken dat dit een stuk beter kan, namelijk via invoering van een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) in het centrum van Coevorden. Dat is volgens ons een betere en eerlijkere manier om gezamenlijk middelen op te halen en zo te kunnen investeren in zaken als evenementen, marketing, veiligheid, aankleding, ondernemerschap en samenwerking. Bovendien garanderen we met een BIZ dat we samen meebetalen aan dat sterke centrum: we voorkomen zogenaamde ‘free-riders’. Plannen hiervoor zetten we in onderstaande links uiteen. U krijgt duidelijkheid hoe een BIZ werkt, wat we willen gaan doen, wat het u kost maar bovenal, wat het u oplevert.

Klik hier om de flyer met info over de BIZ Centrum Coevorden te downloaden

Klik hier voor het uitgebreide businessplan BIZ

Uw stem telt!
Invoering van een BIZ gebeurt alleen op initiatief van ondernemers. Het is een democratisch proces: een BIZ wordt alleen ingevoerd als er genoeg voorstanders zijn en als de opkomst bij het stemmen groot genoeg is. Uw stem doet er dus toe! Als u stemt vóór invoering van een BIZ in het centrum van Coevorden, maakt u het mogelijk dat het Centrummanagement kan werken aan een sterk, aantrekkelijk, gezellig en goed functionerend centrum. Daar bent u toch ook voor?

Stemproces
1)  De gemeente Coevorden stelt een stemreglement vast en stuurt alle gebruikers (of eigenaren indien leegstaand) van commerciële panden een stemformulier;
2) U ontvangt uw stemformulier rond 15 november per post van de gemeente of wellicht wordt deze apart bij u bezorgd
3) Op 30 november 2018, 12.30u sluit de stemming en moet minimaal 50% van de stemgerechtigden hebben gestemd.
4) Van deze stemmen moet minimaal 2/3 e vóór introductie van de BIZ stemmen;
5) Daarnaast moeten de voorstemmers een grotere WOZ-waarde vertegenwoordigen
dan de tegenstemmers.

6) Als dat gebeurt wordt per 1 januari 2019 de BIZ in het centrum ingevoerd.

X
X