Bedrijven Investerings Zone (BIZ) Centrum 2019-2023: werken aan een sterke binnenstad van Coevorden!

 

Centrummanagement Coevorden, met al haar aangesloten partijen, zet zich in voor ontwikkeling van de binnenstad van Coevorden. Dat doen we om de binnenstad aantrekkelijk, gezellig en leefbaar te houden, ervoor te zorgen dat ondernemers een goede bedrijfsvoering hebben en panden hun waarde blijven behouden.

In 2018 hebben ondernemers het initiatief opgestert een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) in de binnenstad van Coevorden en op het EDS-plen te introduceren, in plaats van een reclamebelasting. De gemeente Coevorden heeft op verzoek van het Centrummanagement een verordening opgesteld en positief besloten over invoering van de BIZ. In november 2018 hebben ruim 200 stemgerechtigden (ondernemers en eigenaren van leegstaande panden in het gebied) hun stem uit kunnen brengen. Uiteindelijk is, met een opkomst van ruim 60% en een percentage ja-stemmers van 84%, de invoering van de BIZ breed ondersteund. 

Per 01-01-2019 wordt daarom een BIZ ingevoerd. Ondernemers en eigenaren van leegstaande panden betalen via de gemeentelijke belastingen een aanvullende bijdrage, die wordt benut om verder te werken aan het centrum van Coevorden. De middelen worden ingezet voor zaken als activiteiten en evenementen, marketing, veiligheid, aankleding, ondernemerschap en samenwerking. Bovendien garanderen we met een BIZ dat we samen meebetalen aan dat sterke centrum: we voorkomen zogenaamde ‘free-riders’. 

Klik hier voor het uitgebreide businessplan BIZ

Klik hier om een korte flyer met info over de BIZ Centrum Coevorden te downloaden

Klik hier voor de gemeentelijke BIZ-verordening

Klik hier voor de uitvoeringsovereenkomst BIZ

 

Wacht even voordat je weg gaat!

Zou je je willen abonneren op onze nieuwsbrief?
  • Nieuwe evenementen
  • Laatste nieuws
  • 1 a 2 x per maand een nieuwsbrief

Holler Box
Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang nieuws uit Coevorden!
Holler Box
X
X