Feestelijke Duitse dag in Coevorden: Speciale treinroute voor 3 oktober

Op 3 oktober organiseert het centrummanagement van Coevorden een speciale Duitse Dag ter ere van de Dag van de Duitse Eenheid. Voor deze gelegenheid zal de "Niedersachsenlijn" eenmalig tussen Nordhorn en Coevorden rijden, met stops in nabijgelegen plaatsen. Burgemeester Renze Bergsma streeft naar een permanente verbinding in 2025, wat Nederland en Duitsland nog dichter bij elkaar zal brengen. Een uniek en plezierig programma wacht in Coevorden, inclusief kraampjes, ambachten, muziek en lekkernijen. Aankomst- en vertrektijden zijn beschikbaar voor reizigers. #tagderdeutscheneinheit

Vanuit Nordhorn met de trein naar Stad Coevorden??

Ja dit kan, maar wel (voorlopig) eenmalig. Speciaal voor de Duitsedag die het centrummanagement op 3okt aanstaande organiseert zal de trein diverse Duitse plaatsen aandoen.

Ter gelegenheid van o.a. de 60-jarige stedenband tussen Coevorden en Nordhorn zal de “Niedersachsenlijn” op 3 oktober voor het eerst twee keer heen en weer rijden tussen Nordhorn en Coevorden, speciaal voor het grote publiek. Op deze dag organiseert het centrummanagement van Coevorden een speciale Duitse dag voor hun Duitse gasten, aangezien 3 oktober ook de Dag van de Duitse eenheid is en alle Duitsers vrij zijn, en de meeste winkels en bedrijven gesloten zijn.

Tijdens de reis zal de trein stoppen in nabijgelegen plaatsen, waaronder Emlichheim en Laarwald, waar de laatste passagierstrein 50 jaar geleden richting Coevorden reed. Burgemeester Renze Bergsma van Coevorden is fervente voorstander van de Niedersachsenlijn en probeert samen met Duitse collega’s steun te krijgen om de lijn in 2025 officieel aan te sluiten op het Nederlandse spoorwegnet, waardoor Nederland en Duitsland beter met elkaar worden verbonden. Dit zal uiteindelijk resulteren in het verlengen van de treinroute naar Groningen in de toekomst.

De trein volgt het spoor van de Bentheimer Eisenbahn, een van de weinige particuliere spoorwegen in buitenlandse handen. Bij aankomst op het eindpunt, de Containerterminal van de Bentheimer Eisenbahn, worden de Duitse gasten vervolgens met een kleinere trein naar het stadscentrum vervoerd.

Coevorden heeft op deze dag een uniek en plezierig programma voor jong en oud, met leuke kraampjes, oude ambachten, oude tractoren, BungyJump trampoline, rondvaarten muziek de hele dag door, een oliebollenkraam, suikerspin en nog veel meer.

Aankomsttijden van de trein:

  • Nordhorn (vertrek: 08.42 uur) – Coevorden (aankomst: 09.24 uur)
  • Coevorden (vertrek: 10.30 uur) – Nordhorn (aankomst: 11.12 uur)
  • Nordhorn (vertrek: 14.06 uur) – Coevorden (aankomst: 14.48 uur)
  • Coevorden (vertrek: 15.11 uur) – Nordhorn (aankomst: 15.53 uur)

****De trein zal stoppen op de volgende stations: #Laarwald, #Emlichheim, #Esche, #Veldhausen, #Neuenhausen.
#tagderdeutscheneinheit