Friesestraat Coevorden verbouwing

Nieuwe inrichting centrumstraten bijna klaar

De bestrating in de Friesestraat, de Bentheimerstraat en de Sallandsestraat is klaar! Ook de bloembakken, bankjes en fietsenrekken staan op hun plek. De komende tijd zetten we de puntjes op de i en gaan we aan de slag in de Schoolstraat. We zijn nu al bijzonder trots op het resultaat.

Wat gaan we nog doen?

  • Eind november planten we de bomen en vullen we de bloembakken. De grote (zit)elementen met groen aan het begin van de Friesestraat Noord komen begin volgend jaar.
  • De nieuwe lantaarnpalen met duurzame LED-verlichting staan eind oktober allemaal op hun plek. De hangende verlichting in de Friesestraat Noord volgt in de eerste week van november.
  • De blindengeleidenstroken worden in oktober nog gelegd. Daarna lopen we met het gehandicaptenplatform deze route. Dit doen we om te kijken of het allemaal goed werkt of dat er aanpassingen nodig zijn
  • Om de Friesestraat en de Rijnsestraat (op bepaalde tijden) af te sluiten voor autoverkeer, plaatsen we begin volgend jaar zakpalen. We nemen eind dit jaar contact op met de gebruikers van de zakpalen om uit te leggen hoe ze werken.

Aan de slag in de Schoolstraat

We gaan dit jaar nog aan de slag met de Schoolstraat en de kruising Schoolstraat-Wilhelminasingel. Ook keren we de rijrichting van de Bakkersteeg om. Deze aanpassingen zijn nodig nu het verkeer terugkomt in de Friesestraat Noord. Inbreng van de bewoners van deze straten verwerken we op dit moment in een definitief plan.

Wanneer komt het verkeer terug in de Friesestraat Noord?

Als de werkzaamheden in de Schoolstraat klaar zijn, de zakpalen zijn geplaatst en het verkeersbesluit is genomen, komt het verkeer terug in de Friesestraat Noord. Dit zal volgend jaar zal zijn.

Spreekuur op afspraak

Iedere donderdag houdt Bouwen aan historie spreekuur van 16.00 uur tot 19.00 uur. Door corona kunt u helaas niet meer binnenlopen aan de Friesestraat 51. Stuur uw naam, telefoonnummer en vraag naar binnenstad@coevorden.nl. Dan nemen we contact met u op voor een telefonische afspraak of online.

We werken aan een uitnodigende binnenstad

In de binnenstad van Coevorden komen de afgelopen jaren steeds minder mensen. Dit zorgt voor leegstand. Het lukt ons niet goed om te concurreren met de steden om ons heen. Dat willen we met elkaar veranderen. Daarom werken we aan een uitnodigende binnenstad. Een binnenstad waar inwoners en bezoekers kunnen genieten van historie, water en gezelligheid. Een binnenstad waar het fijn wonen is. De nieuwe inrichting van de centrumstraten Bentheimerstraat, Sallandsestraat en Friesestraat speelt hierin een belangrijk rol

Meer lezen of volgen wat er in de Binnenstad gebeurt?